Maus Kft. logó

Munkatársaink mondták

Munkavállalóink véleményére mindig kíváncsiak vagyunk. Nagyon büszkék vagyunk, hogy legutóbbi belső felmérésünk eredményeként a céget a legtöbb munkatársunk a biztonság, a jó csapat és a jó hangulat kifejezésekkel jellemezték. Nem véletlen, hiszen több, mint 30 éve folyamatosan fejlődünk, és biztos megélhetést nyújtunk.

K. Attila- Gépkocsivezető

Interjúztató: Mióta vagy a Maus Kft. munkatársa?

Attila.: 2002. szeptember 20-án csatlakoztam.

I.: Emlékszel még arra, hogy anno miért választottad a Maust?

Attila: Elég jó híre volt a cégnek már akkor is. Igazából a Sole-től jöttem át, és akkor átjöttünk kapásból, abban az évben, hárman is. A szokásos módon: szóltunk egymásnak, hogy „figyelj, van egy jobb lehetőség…”. Tehát eléggé ajánlásos alapon vagy úton működött ez akkor, be kellett ajánlani egymást. Magyarán nem volt annyira könnyű bejutni, de akkoriban bővült a cég, kellett az ember. Előtte eléggé kihalásos alapon lehetett bekerülni.

I.: És miért szeretsz még mindig itt dolgozni?

Attila: A biztonság, a stabil háttér sokat jelent. Ha pedig a fizikai oldalát nézzük, akkor például új autóink vannak, ami nagyon megkönnyíti a munkavégzést. Amit még szoktam mondani az új belépőknek, hogy a fizetés mindig pontosan érkezik, azzal még sosem volt gond. Sőt, aki úgy érzi szükséges számára, plusz munkát is tud vállalni. Jó a csapat is, bár ezt ugye mindig mi magunk alakítjuk.

I.: Igen, pont kérdezni is szerettem volna, hogy milyen a csapat. Mondtad, hogy egyszerre többen is átjöttetek, de hogy azóta milyen, hogyan alakult?

Attila: A régiekből nem sokan vagyunk már, de azért van egy-két munkatárs, akik szintén régóta a cégnél vannak, de sajnos azért itt is van fluktuáció. Szerencsére jó a hangulat, amin persze nap, mint nap dolgozni kell. Egy-egy rossz napon felvidítjuk egymást, kihúzzuk a másikat a rosszkedvből. Természetesen nálunk is vannak nehézségek, rosszabb napok, de ezeken átsegítjük egymást.

I.: Ez úgy gondolom, mindenhol előfordul, függetlenül attól, hogy hol dolgozik az ember.

Attila: Persze, itt is vannak olyan dolgok, amiken lehetne javítani, de a közvetlen főnökség meg is hallgatja a véleményünket, lehet velük őszintén beszélni. Nyilván nem azt mondom, hogy teljesen haveri a viszony, de sokkal kedvesebb, mint sok más helyen. Én dolgoztam olyan helyen is, ahol katonás rend és fegyelem volt, a vezetőség nem volt nyitott felénk. Szerencsére itt lehet beszélni bizonyos dolgokról, nem feszült a hangulat.

I.: Ez egy nagyon pozitív dolog, én úgy vélem. Akkor, ha jól értem, úgy érzed, fontos része vagy a cég életének. Miből érzed ezt, miből érzed, hogy megbecsül a cég?

Attila: Volt a 2010-es évek környékén egy nehéz időszak, de szerencsére azóta sokat javult a helyzet minden téren, sokat fejlődött a cég és ezzel a jutalmazási rendszer is. Nyilván egy kedves szó, egy dicséret is sokat jelent. De például van a Törzsgárda programunk, ami 5 éves ciklusokban díjazza a munkatársakat, ez szerintem egy nagyon jó dolog. De velem például a közvetlen környezetem is érezteti, a munkatársakkal mindig örülünk egymásnak. Az újak is hamar beilleszkednek és segítjük egymást.

I.: Te milyen jövőképet látsz itt a Mausnál?

Attila: Prosperáló cég, tehát szerintem itt munka biztos, hogy lesz. Szeretnék még sokáig maradni, szeretem, amit csinálok és a cég által biztosított körülmények is jók.

I.: Mivel motiválnád a jövendőbeli munkatársainkat?

Attila: Egy segítőkész csapatba érkezik, bármikor felhívhatjuk egymást, ha elakadunk egy munkafolyamatban. Tehát nem lesz magára hagyva, segítenek a munkatársak és a cég képzési programja is. Kap egy elfogadható bért, ami mindig időben érkezik. Ezen felül, ahogy említettem az autók, amikkel dolgozunk, nagyon rendben vannak tartva, ami egyfajta biztonságérzetet nyújt az embernek. Rendszeres karbantartás zajlik, saját autókkal közlekedünk, és a körök is fixek, nincs variálás, hogy egyik nap ekkor, másik nap pedig akkor kell indulni. Minden munkatársat honorálnak dolgozói kedvezménnyel a Diszkontjainkba, valamint a munkaruháról is gondoskodik a cég. Felújított, tiszta egységekben dolgozunk. Ez mind, mind apróságnak tűnik, de a mindennapokhoz sokat hozzátesz, és összességében, a hatékony munkavégzéshez minden feltételt biztosít a cég.

I.: Hogy szoktad magad érezni a céges bulikon?

Attila: Mindig nagyon jó hangulatban telnek, ilyenkor kicsit kiszakadunk a hétköznapokból. Vacsorával egybekötött buli szokott lenni, ahol az étel is mindig nagyon finom, és persze az est folyamán lehetőség van alkoholfogyasztásra is, ami a további hangulatot oldottabbá teszik.

2023. október

Maus Családbarát munkahely
Maus Családbarát munkahely

Zoltán- Raktárvezető-helyettes

Interjúztató.: Mióta vagy a cégnél?

Zoli: Tizenharmadik évemet taposom, 2011-óta vagyok a cégnél.
I.: Miért választottad a Maust, emlékszel-e még erre?

Zoli: Gépkocsivezetőnek jelentkeztem anno, mert egy kedves barátom itt dolgozott, és pont ő ment el, és a helyére pályáztam és jöttem volna eredetileg, de aztán úgy alakult, hogy a raktárba kerültem, és aztán ott is maradtam.

I.:. És mi az, ami a mai napig itt tart a cégnél?

Zoli: Stabilitás, biztonság, jó kereseti lehetőség. Igazából ezekkel tudnám leírni, egy jó karrierlehetőség.

I.: Értem. Neked mi változott, milyen lépcsők voltak a karrieredben amióta itt vagy?

Zoli: Nekem nagyon sok minden, mert én ugye eredetileg gépkocsivezetőnek jöttem volna, de aztán komissiózóként kezdtem, aztán rögzítő lettem, bizonylatoló, majd áruátvevő, most meg raktárvezető és szállításvezető helyettes vagyok.

I.: Értem, gratulálok!

Zoli: Köszönöm szépen!

I.: És miből érzed, hogy megbecsül a cég?

Zoli: Részben ugye, hogy biztosították ezt az előrelépési lehetőséget, látták, hogy van bennem potenciál, bírom a terhelést. Meg mindig is érdeklődő voltam, így biztosították a tanulási, fejlődési lehetőséget így cégen belül. Tehát megtanulhattam újabb és újabb dolgokat.

I.: Milyen jövőképed van a Mausnál?

Zoli: Én itt jól érzem magam, úgyhogy itt tervezek maradni! Hogy innen feljebb karrierben van-e lehetőség, azt nem tudom. Ha van lehetőség a feljebb lépésre, akkor nyilván megvizsgáljuk, hogy tudjuk-e teljesíteni azt a szintet.

I.: De ha jól értem, te a jelenlegi pozíciódban is jól érzed itt magad és szívesen maradsz hosszú távon.

Zoli: Igen, szeretem, amit csinálok, és már rutinossá is váltam benne. Nem okoznak különösebb plusz erőfeszítést a mindennapok feladatai, de persze vannak nehezebb napok is. Például, ha nincs itt a vezetőm, akkor teljesen egyedül viszi az ember, azok azért nehezek, azok a napok. Amikor ugye másnak a munkáját is egyedül kell megcsinálni, az azért nehéz, de amikor az ember a saját munkáját végzi, az nem okoz problémát.

I.: Ez végül is pozitív, hiszen vannak könnyebb, és kihívással telibb napok egyaránt.

Zoli: Igen, bár azok a napok igazán kihívással teliek, de persze túl lehet élni. Meg hát ez fordítva is így van, ha én nem vagyok, akkor Imi helyettesít.

I.: Akkor úgy látom, jó a csapat. Jól érzem ezt?

Zoli: Én közvetlenül Imivel dolgozok együtt, meg ugye a fiúkat irányítjuk, de a csapat az jó, mi meg Imivel jól kijövünk. Jó a csapat, segítik egymást az emberek, túlnyomó részt összeszokott csapat, tehát nem nagy a vándorlás közöttük. A raktárban mondhatni, egy törzsgárda alakult már lassan ki.

I.: És mivel bátorítanád, motiválnád a hozzánk jelentkezőket?

Zoli: Alapvetően egy jó kereseti lehetőség, egy stabil munkahely, hosszútávú munkával. Stabil háttérrel rendelkező cég a Maus, én úgy gondolom ez a mai fiatalság számára mind fontos tényező.

I.: Igen, és nyilván ez az alapja mindennek.

Zoli: Pontosan.

I.: Zoli, köszönöm szépen az időd, nekem nincs több kérdésem, de ha bármit szeretnél még hozzátenni, szívesen hallgatlak!

Zoli: Én is köszönöm, most nem jut eszembe más.


2023. november

cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram